For English Page

Göktürk YILDIZ 1972 İstanbul Üsküdar doğumludur. Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda 2006 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Doktorasını ise 2011 yılında aynı Üniversitenin Gazetecilik Bölümünde, “ Dünyada ve Türkiye’de Barış Gazeteciliği: Olanaklar ve Eleştiriler” başlıklı çalışması ile tamamlamıştır. Temmuz 2014’ten itibaren Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Barış Gazeteciliği, Çatışma Çözümü, Genel Gazetecilik, Kültür ve İletişim, Yeni Medya konuları mesleki ilgi alanlarıdır.

Yrd.Doç.Dr. Göktürk Yıldız