For English Page

1974 yılında Ankara’da doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi (A.Ü.) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu ve aynı yıl yine A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalında yüksek lisans programına başladı. 1999 yılında Yüksek Lisansını tamamladı. Aynı yıl, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi oldu.

Doktorasına Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde başladı. Doktora tezi sırasında ABD’de Old Dominion ve Christopher Newport Üniversiteleri’nde “konuk araştırmacı” olarak bulundu. “1990 Sonrası Türk – Amerikan İlişkileri ve İki Ülke Basınında Temsili: Karşılaştırmalı Söylem Çözümlemesi” başlıklı teziyle 2004 yılında “Genel Gazetecilik” Anabilim Dalı’nda doktora derecesini aldı. 2008 yılında İletişim Bilimleri analında Doçentlik unvanına hak kazandı.

Halen Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev yapan Akca’nın haber söylemi, siyasal iletişim, medyada toplumsal cinsiyet temsilleri üzerine makaleleri, ulusal ve uluslararası bildirileri bulunmaktadır.

Prof. Dr. Emel Şerife Akça Baştürk